Stichting verloren gevonden oce basis

BeoBOM ondersteunt de vrijwilligers van Stichting Gevonden-Verloren

Op vrijdag 20 november ontving BeoBOM vijf leden van de Stichting Gevonden-Verloren voor de cursus Basis-OCE.

Stichting Gevonden-Verloren bestaat uit een groep vrijwilligers die met diverse hulpmiddelen zoals metaaldetectors, magneten en pinpointer, mensen helpen met het terugvinden van hun dierbare (verloren) voorwerpen.

Het aantal vrijwilligers is inmiddels uitgegroeid tot 45. Zij worden ook regelmatig ingezet ter ondersteuning van archeologisch onderzoek.

(voor meer informatie: www.gevonden-verloren.nl)

OCE-opleidingen

BeoBOM biedt de OCE-opleidingen gratis aan voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij het graven van proefsleuven en metaaldetectie. Alle cursisten die op 20 november hebben deelgenomen en ook examen hebben gedaan, zijn officieel geslaagd.
Het doel van deze kennisdeling is om de leden van de Stichting Gevonden-Verloren bewust te maken van de gevaren van onontplofte oorlogsresten welke zij tegen kunnen komen tijdens hun werkzaamheden.

Stichting Gevonden verloren is geen gecertificeerd OCE bedrijf en heeft ook niet de ambitie deze werkzaamheden proactief te gaan uitvoeren. Dat laten we graag over aan de experts, BeoBOM is een gewaardeerd partner omdat zij ervoor zorgen dat onze vrijwilligers veilig kunnen werken” aldus oprichter Martin van Hees.