Achtergrond

Meer weten over explosieven? Over de risico’s en de zestien hoofdsoorten? Op zoek naar de ruimingskaart of downloads? U vindt het hier.

Explosieven

In de praktijk wordt vaak de term NGE (Niet Gesprongen Explosieven) gehanteerd wanneer men doelt op de omgang met CE (conventionele explosieven). NGE is een overkoepelende term waarmee bijvoorbeeld ook explosieven voor terroristische doeleinden kunnen worden aangeduid. Het onderzoek dat BeoBOM uitvoert heeft betrekking op CE, ofwel (fabrieksmatig geproduceerde) explosieven.

Meer achtergrondinformatie over explosieven


Ruimingskaart

BeoBOM heeft een groot deel van het archief met ruimrapporten van de EODD in kaart gebracht. Deze kaart staat bekend als de ‘Ruimingskaart’. Deze ruimingskaart is uitgebreid met twee extra kaartlagen: een laag met bekende mijnenvelden en een laag met geregistreerde luchtaanvallen. Beide lagen gelden als indicatief en niet limitatief. Wel vormen deze lagen een goed referentiekader in geval u wilt zien of er in u gemeente of woonplaats mogelijk CE kunnen worden aangetroffen. In geval u meer wilt weten over de verschillende indicaties op de kaart, neem dan contact op met BeoBOM. Wij hebben achtergrondinformatie in ons eigen archief.

Ga direct naar de ruimingskaart


Downloads

Op zoek naar symbologieset of de integrale tekst van het WSCS-OCE?

Ga naar downloads