Bodemonderzoek explosieven Haarlem

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Bodemonderzoek explosieven Haarlem

Regelmatig zien we een nieuwsbericht voorbijkomen van een passant wiens hond of kind een explosief vindt tijdens een wandeling door het bos. Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk, maar het maakt wel duidelijk hoeveel explosieven er nog in onze bodem zitten. Deze explosieven stammen veelal uit de Tweede Wereldoorlog, maar kunnen bij ontploffing nog steeds veel schade aanrichten. Daarom is het belangrijk dat, als u begint met bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden die trillingen in de grond veroorzaken, u zeker weet dat er geen explosieven in uw grond liggen. BeoBOM voert graag het bodemonderzoek naar explosieven in Haarlem voor u uit.

De mogelijkheden

Om ervoor te zorgen dat ons onderzoek – en de bijbehorende conclusies en aanbevelingen – zo compleet mogelijk is, doen we beroep op verschillende methoden. Vaak is bureauonderzoek, waarbij we in onze eigen archieven en die van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) duiken, de eerste stap. Door middel van luchtfoto’s, bestaande ruimings- en bommenkaarten en rapportages kunnen we vaststellen of er mogelijk explosieven liggen in uw projectgebied. Maar daar houdt onze expertise niet op, en bureauonderzoek vertelt soms ook niet het hele verhaal. Daarom maken we ook regelmatig gebruik van LIDAR-technologie (Laser Imaging Detection and Ranging) en 3D-technologie. Zo komen we tot de meest uitvoerige conclusie van het bodemonderzoek naar explosieven in Haarlem én de juiste beheersmaatregelen.

Bodemonderzoek naar explosieven in Haarlem laten uitvoeren door BeoBOM?

Het is belangrijk om uw project veilig van start te laten gaan. Laat daarom uw bodemonderzoek naar explosieven in Haarlem uitvoeren door BeoBOM. Onze specialisten beschikken over de meest up-to-date kennis over explosieve oorlogsresten en zetten de meest moderne technieken in om deze op te sporen. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een explosieven onderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Bodemonderzoek explosieven

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)