Bommenkaart Tilburg

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Bommenkaart Tilburg

Een deel van de bommen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederland zijn gevallen, is nooit ontploft. U ziet het nog regelmatig langskomen in het nieuws dat er weer een aantal onontplofte explosieven zijn gevonden. Bijvoorbeeld bij graaf- en grondwerkzaamheden, bouwplaatsen, maar ook tijdens het uitlaten van de hond. Ondanks dat de explosieven al bijna tachtig jaar in de grond liggen, kunnen ze nog steeds tot ontploffing komen. Daarmee is het een veiligheidsrisico voor mens, dier en milieu. Om inzicht te krijgen in waar bommen in de grond kunnen liggen, heeft BeoBOM een bommenkaart in Tilburg gemaakt.

Hoe is de kaart tot stand gekomen?

De bommenkaart van BeoBOM laat zien waar in Tilburg en andere gemeenten al wel eens bommen zijn geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD). De kaart is tot stand gekomen door middel van de archieven van de EODD en een algoritme. Dit algoritme koppelt de meldingen van bommen, luchtaanvallen en mijnen automatisch aan een locatie. Zo kan in kaart worden gebracht waar al eens bommen zijn gevonden en geruimd en, bij extensie, waar potentieel nog meer bommen kunnen liggen. Bij het maken van de kaart hebben we gebruik gemaakt van zo’n 140.000 meldingen. Daarvan wijkt 10% hoogstwaarschijnlijk af van de definitieve locatie. Daarom is de bommenkaart vooral een indicatief middel en geen exacte beschrijving van de explosieven in uw woonplaats of gemeente.

Bekijk de bommenkaart in Tilburg van BeoBOM

Hoewel de kaart nooit volledig is, biedt het wel een goede indicatie als u wil weten of er in een bepaalde gemeente of woonplaats mogelijk ontplofbare explosieven in de grond zitten. Bekijk daarom onze bommenkaart in Tilburg op onze website. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een onderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Bommenkaart [pb-city]

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)