Conventionele explosieven Sittard

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Conventionele explosieven Sittard

De wereld van explosieven is erg complex en daarom zijn er veel verschillende vaktermen. Hoewel de termen met regelmaat overlappen, bestaan er toch verschillen. Hierdoor kan er wel eens onduidelijkheid bestaan over wat een bepaalde term inhoudt. Conventionele explosieven zijn gemaakt voor gebruik in oorlogen en zijn niet geïmproviseerd, zoals bijvoorbeeld een zelfgemaakte bom. Daarnaast zijn ze niet biologisch, chemisch of nucleair van aard. Deze vakterm is officieel gezien vervangen door de term ‘ontplofbare oorlogsresten’. Ontplofbare oorlogsresten zijn resten die kunnen ontploffen en soms ook als zodanig op scherp zijn gezet, maar nooit zijn ontploft en dus nog steeds aanwezig in de bodem. Niet-gesprongen explosieven zijn explosieven zoals bovenstaande, maar ook explosieven die worden gebruikt door criminelen en terroristen. Bij BeoBOM focussen we op het opsporen van conventionele explosieven – officieel dus ontplofbare oorlogsresten, dus – in Sittard en omstreken.

Wat doen wij?

De specialisten van BeoBOM zetten zich elke dag opnieuw in om in kaart te brengen waar mogelijk conventionele explosieven in de grond zitten, ook in Sittard bijvoorbeeld. Hierbij maken wij gebruik van ons eigen archief, bestaande uit zo’n 140.000 meldingen van explosieven, historische documenten en de resultaten van ruimingen en onderzoeken. Ook beroepen wij ons op de archieven van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD). Zo kunnen wij, in combinatie met modernere technieken als LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging) en 3D, gemeenten en bouwprojectleiders helpen bij het opsporen van eventuele explosieven in projectgebieden.

Bekijk de ruimingskaart van conventionele explosieven in Sittard van BeoBOM

Bent u benieuwd of er conventionele explosieven in Sittard te vinden zijn? Wanneer er in een bepaald gebied explosieven geruimd zijn, houden wij dit bij op de ruimingskaart. Hoewel de kaart nooit volledig is, biedt het wel een goede indicatie als u wil weten of er in een bepaalde gemeente of woonplaats mogelijk ontplofbare explosieven in de grond zitten. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een onderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Conventionele explosieven

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)