Historisch bodemonderzoek Gouda

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Historisch bodemonderzoek Gouda

Ons land heeft veel historie. Met name de afgelopen 100+ jaar is er veel gebeurd, zoals de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Veel informatie over die periode is inmiddels in kaart gebracht en laat goed zien dat er nog veel ontplofbare explosieven in onze bodem liggen. Deze kunnen bijvoorbeeld tot ontploffing worden gebracht door bouwwerkzaamheden en grondwerkzaamheden. In verband met de veiligheid van mens en dier is het dus belangrijk om goed in kaart te brengen wat de risico’s zijn binnen uw projectgebied wat betreft explosieven. Laat daarom een historisch bodemonderzoek in Gouda uitvoeren door BeoBOM.

De mogelijkheden

Bij BeoBOM gaan we uitzoeken of er mogelijk explosieven in de bodem van uw projectgebied liggen door middel van verschillende methoden. Zo maken we gebruik van onze archieven, bestaande ruimings- en bommenkaarten, LIDAR en 3D-technologie. Door deze technieken te combineren, kunnen we een zo compleet mogelijk beeld geven van de mogelijke explosieven in de bodem. Naslagwerk kan immers ook vragen oproepen; zo is bijvoorbeeld 2% van de 140.000 meldingen van bomaanvallen die wij in ons archief hebben, niet te matchen met een locatie. Aanvullend onderzoek met LIDAR-technologie (Laser Imaging Detection and Ranging) en 3D-foto’s kan meer duidelijkheid scheppen. Zo komen we tot de meest uitvoerige conclusie van het historisch bodemonderzoek in Gouda én de juiste beheersmaatregelen.

Historisch bodemonderzoek in Gouda laten uitvoeren door BeoBOM?

Het is belangrijk om uw project veilig van start te laten gaan. Laat daarom uw historisch bodemonderzoek in Gouda uitvoeren door BeoBOM. Onze specialisten beschikken over de meest up-to-date kennis over explosieve oorlogsresten en zetten de meest moderne technieken in om deze op te sporen. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een explosieven onderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Historisch bodemonderzoek

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)