Risicogebieden explosieven Noord Brabant

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Risicogebieden explosieven Noord Brabant

Het is nog regelmatig in het nieuws: onontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dat is eigenlijk ook niet zo gek, want er zijn er veel op ons land gevallen. Een deel daarvan zit dus nog steeds in de grond. Om ervoor te zorgen dat deze resten geen direct gevaar vormen voor mens, dier en milieu, is in kaart gebracht waar deze explosieven kunnen liggen. Mochten er bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden verricht worden in een bepaald gebied, dan kan gecheckt worden of dit gebied een risico vormt of niet. Zo ja, dan is het belangrijk dat er vooronderzoek gedaan wordt. Bekijk daarom de kaart van BeoBOM wat betreft risicogebieden waar mogelijk explosieven liggen in Noord Brabant en omstreken.

Zijn er risicogebieden wat betreft explosieven in Noord Brabant en omstreken?

De risicogebieden in Noord Brabant waarin onontplofte explosieven kunnen liggen, zijn reeds in kaart gebracht door de historici van BeoBOM. Maar omdat we steeds nieuwe onderzoeken blijven doen, komt er steeds meer informatie bij. Zo kunnen er nieuwe risicogebieden worden toegevoegd, maar ook worden aangemerkt als laagrisicogebied, bijvoorbeeld omdat uit bodemonderzoek is gebleken dat er geen resten liggen. De kaart is tot stand gekomen door middel van de archieven van de EODD en een algoritme. Dit algoritme koppelt de meldingen van bommen, luchtaanvallen en mijnen automatisch aan een locatie. Van de 140.000 meldingen is 2% niet te matchen en niet opgenomen op de kaart, en 10% van de meldingen wijkt waarschijnlijk af van de definitieve locatie. Daarom is deze kaart een indicatief middel van de risicogebieden in uw woonplaats of gemeente.

Bekijk de ruimingskaart van BeoBOM

Aan de ruimingskaart kunnen geen rechten ontleend worden. Het is echter wel een informatieve bron wat betreft de plekken van explosieven en risicogebieden in Noord Brabant en omstreken. De kaart is en wordt samengesteld door specialisten met uitgebreide kennis op het gebied van explosieven, de Tweede Wereldoorlog, archieven en het maken van dit soort kaarten. Deze kennis kunnen we ook inzetten voor uw project. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een onderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Risicogebieden explosieven

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)