Vooronderzoek conflictperiode Utrecht

Pre-scan

Een oriënterend onderzoek voor de meest efficiënte aanpak

Vooronderzoek

Historisch onderzoek om het risico op ontplofbare oorlogsresten te bepalen

Risicokaarten

Het risico op ontplofbare oorlogsresten in een gemeente in kaart gebracht

Risicoanalyse

De risico’s van ontplofbare oorlogsresten bij de geplande werkzaamheden

OOO-Opleidingen

Als het om veiligheid gaat is een goede voorbereiding van levensbelang

Advies, begeleiding en subsidie

68%-subsidiemogelijkheid via een suppletie uit het gemeentefonds

Vooronderzoek conflictperiode Utrecht

De Tweede Wereldoorlog was een bewogen conflictperiode in ons land waar we vandaag de dag nog steeds naschokken van voelen. Emotioneel gezien, maar ook qua achtergebleven objecten: ontplofbare oorlogsresten, om precies te zijn. Door de vele luchtaanvallen die ons land te verduren heeft gehad, liggen er nog veel ontplofbare oorlogsresten in onze bodem. En hoewel ze er al een tijdje liggen, kunnen ze nog steeds veel schade veroorzaken als ze toch nog ontploffen. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren, bijvoorbeeld door bouwwerkzaamheden. Laat, voordat u begint aan uw bouwproject, een vooronderzoek naar bommen uit de conflictperiode in Utrecht uitvoeren door BeoBOM. Door dit onderzoek vooraf uit te laten voeren door specialisten voorkomt u dat uw project stilgelegd moet worden en komt u niet voor verrassingen te staan.

Het vooronderzoek

Het voornaamste doel van een vooronderzoek naar explosieven uit de conflictperiode in Utrecht is voornamelijk om risico voor mens, dier en milieu te beperken. Dit onderzoek voeren wij uit door middel van een bureaustudie. We duiken onze eigen archieven en die van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) in om na te gaan of er tijdens de conflictperiode luchtaanvallen op uw locatie zijn geregistreerd. Ook bekijken we of er al eens eerder op die locatie een onderzoek is uitgevoerd en of er eventuele explosieven zijn geruimd. Onze bevindingen bundelen we samen in een uitgebreide rapportage met een maatregelenkaart, bodembelastingkaart en ons advies over vervolgstappen.

Vooronderzoek conflictperiode in Utrecht laten uitvoeren door BeoBOM?

Uw vooronderzoek naar explosieven stammend uit een conflictperiode in Utrecht kunt u laten uitvoeren door BeoBOM. Onze specialisten beschikken over de meest up-to-date kennis over explosieve oorlogsresten en zetten de meest moderne technieken in om deze op te sporen. We zijn ISO 9001- en CS-VROO-gecertificeerd, wat betekent dat we alle kennis en ervaring in huis hebben om een vooronderzoek kundig uit te voeren en bouwprojecten te ondersteunen bij explosieven-gerelateerde werkzaamheden. Heeft u vragen of wilt u ons inschakelen voor uw project? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze site, bel naar 010 820 29 20 of stuur een e-mail naar info@beobom.nl. We staan u zo snel mogelijk te woord.

Vooronderzoek conflictperiode

Benieuwd naar wat BeoBOM voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven-gerelateerde werkzaamheden.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacy voorwaarden (*)