Blog

Relatiedag BeoBOM en Euroradar

25 augustus 2022 by in Nieuws

Op 14 oktober organiseert BeoBOM samen met ons zusterbedrijf Euroradar een relatiedag. Deze dag staat in het teken van Operatie Market Garden, met in het bijzonder de Slag om Arnhem. In het Airborne Museum in Oosterbeek vertellen we je alles over de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er tijd voor een praatje en een drankje.

De Slag om Arnhem

In de zomer van 1944 is slechts het zuiden van Nederland bevrijd. Om ook de rest van Nederland te bevrijden van de Duitse bezetter, wordt Operatie Market Garden op touw gezet. Volgens dit plan zou Arnhem bereikt worden door een gecombineerde inzet van luchtlandingstroepen en een grondleger. De geallieerden zouden vervolgens vanuit Arnhem doorstoten om Duitsland te bereiken. Zo hoopten zij de oorlog nog vóór kerst te kunnen beëindigen.

Bij grootschalige gevechten weten de geallieerden alle bruggen tussen Eindhoven en Nijmegen in handen te krijgen. De brug bij Arnhem blijkt echter ‘een brug te ver’: het Duitse leger biedt sterke tegenstand. Na negen dagen van hevige gevechten moeten de geallieerden zich terugtrekken tot achter de Rijn. Het deel van Nederland boven de Rijn blijft onder Duits bewind, totdat ook de inwoners van deze gebieden de bevrijding kunnen vieren in de loop van 1945.

Manschappen van het 1e Bataljon Paratroepen bestoken de Duitsers ten zuid-westen van Arnhem. Bron: BeeldbankWO2.

Aanmelden

Tijdens de relatiedag vertellen we je graag meer over de Slag om Arnhem aan de hand van de indrukwekkende collectie van het Airborne Museum. Tussen 13:00 en 17:00 staat ons team klaar om je te ontvangen met een drankje. We duiken daarna samen in de geschiedenis van Operation Market Garden tijdens een rondleiding door het museum. Ben je erbij? Inschrijven kan tot 1 oktober via het formulier op deze pagina: Relatiedag 14 oktober – BeoBOM.

Laatste nieuws over BeoBOM

EénVandaag: Munitiestortplaats Oosterschelde is een tikkende tijdbom

EénVandaag: Munitiestortplaats Oosterschelde is een tikkende tijdbom

Op de bodem van Nationaal Park de Oosterschelde ligt dertig [...]
EénVandaag: Munitiestort met 500 ton Duitse granaten in Waddenzee

EénVandaag: Munitiestort met 500 ton Duitse granaten in Waddenzee

Een munitiestortplaats met 500 ton Duitse scherpe granaten uit de [...]
NOS over verscherpte controle Schiphol op gsm’s waarin munitie verstopt zit

NOS over verscherpte controle Schiphol op gsm’s waarin munitie verstopt zit

NOS op 3 besteedt aandacht aan de mogelijkheid explosieven te [...]
Kaart van BeoBOM in Dagblad van het Noorden

Kaart van BeoBOM in Dagblad van het Noorden

In een reportage in het Dagblad van het Noorden over [...]